Шефове в Агенция Пътна инфраструктура ще проверят защо не е поставена обезопасителна

...
Шефове в Агенция Пътна инфраструктура ще проверят защо не е поставена обезопасителна
Коментари Харесай

АПИ ще проверява защо не е възстановена мантинелата на пътя край Своге

Шефове в Агенция " Пътна инфраструктура "  ще ревизират за какво не е сложена предпазна мантинела на пътя край Своге, където при тежка злополука загинаха 16 души, а по-късно от раните си починаха още четирима. 
 Три месеца след нещастието край Своге на пътя липсва предпазна мантинела  16 са починалите в злополуката край Своге, 26 души са ранени
Причина за инспекцията е сигналът от Института за пътна сигурност, които сигнализираха основния прокурор Сотир Цацаров , че три месеца след нещастието нито една институция не е подхванала ограничения за обезопасяване на пътя с мантинела.  

От АПИ оповестиха, че ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов и инж. Дончо Атанасов - член на УС на АПИ, ще ревизират работата на компанията, поставяща нови мантинели на пътя Своге - София, в сектора преминаващ през град Своге.

Оттам напомнят, че на 5 декември е инсталирана ограничаваща система на оборудването, директно преди мястото на пътния случай. Според АПИ мястото е урбанизирана територия и не е отговорност на организацията да се грижи за предпазните мантинели. Това било отговорност на общината, само че все пак на среща с омбудсмана Мая Манолова е стихотворец ангажимент до 12 декември да бъде сложена мантинела. 

Продължава и досъдебното произвеждане, което би трябвало да откри кой е притежателят на мантинелата, сложена в сектора преди злополуката, напомнят от АПИ.

" Ако до понеделник не бъде заменена тази мантинела, ще я сменим, с цел да не се повтори това безумство ", съобщи пред Нова тв Диана Русинова от Института за пътна сигурност. Според нея щом е заменен асфалтът, не пречи да е заменена и мантинелата. 

" Община Своге няма отговорности, свързани с мантинелата. Дали сме нужните документи на съответните институции. Приветствах решението на АПИ да подменят оборудването. Те имат задоволително опит, с цел да създадат мантинелата по този начин, че тя в действителност да прави работа ", сподели зам.-кметът на Своге Валентин Михайлов .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР